YALNIZCA SİRKE KULLANARAK YAPABİLECEĞİNİZ TEMİZLİK UYGULAMALARI

Son günlerde her alanda olduğu gibi temizlikte de, kimyasalların sağlımıza verdiği ciddi zararlara karşın doğal temizleyiciler gündemde. Biz de bu içeriğimizde sadece sirke kullanarak nasıl tertemiz ve kimyasallardan uzak bir eve kavuşabileceğinizi ele aldık.

 

     1. Kendiniz Oluşturun

Evinde bulunan bir sprey şişesinin yarısına içme suyu kalanına ise beyaz sirke ekleyip homojen bir karışım elde etmek için şişeyi iyice çalkalamalısın. Elde ettiğin bu karışımı temizlemek istediğin bölgenin yüzeyine direkt olarak uygulayabilirsin.

     

    2. Tüm Çeliklerde İşe Yaradığını Göreceksin

Evinde özellikle mutfağındaki tüm paslanmaz çelik eşyalarının temizliğinde bu karışımı rahatlıkla uygulayabilirsin. Tencerelerinde, mikrodalga fırınlarda set üstü ocaklarda sıklıkla oluşan kalıcı leke ve atıkların yüzeyine sirkeli karışımında sıkıp iyice ovalayarak lekelerden kurtulup, eşyalarının parlamasını sağlayabilirsin.

     

    3. Cam ve Pencere Temizliği Çok Daha Kolay Olacak           

   Cam ve pencereler için birbirinden farklı deterjan ve cam temizleyicilerin tümüne sirke tek başına meydan okuyor. Oluşturduğun sirkeli suyu camlarında, aynalarında ve pencerelerde temizlemek istediğin bölgeye direkt olarak uygulayıp mikrofiber bir temizlik beziyle yüzeyi ovalayarak lekesiz ve daha parlak camlara kavuşacaksın.

     

     

   4. Farklı Zemin Türleri İçin Tek Bir Temizleyici

Evlerimizde zeminleri temizlemek için zemine göre birden fazla deterjan kullanıyor ve daha çok kimyasala maruz kalıyoruz. Artık biliyoruz ki yalnızca sirke ile farklı türdeki zeminleri rahatlıkla silip çok daha hijyenik bir ortam oluşturabiliriz. İster ahşap, ister fayans olsun tüm zeminler için bu karışımı uygulayabilirsin. Bir kovada hazırlayacağın su ve beyaz sirke karışımını bir paspas ya da sünger ile zemine uygulayabilirsin.

     

      5. Yatak Yüzeyinde Oluşan Lekelerden Kurtulabilirsin

Özellikle yatak ve döşeklerin yüzeyinde oluşan leke hepimizin yaşadığı ve kurtulması en zor lekelerdir. Çünkü büyüklüklerinden dolayı ne makinaya atabiliriz ne de kuru temizleye verebiliriz. Ancak sirke ile çok daha pratik bir yöntemle bu lekelerden kurtulabilir ve yüzeyin daha hoş kokmasını sağlayabilirsin. Bir sprey şişesine bir fincan sirke, bir fincan su ve zevkine bağlı olarak seçeceğin bitki yağı (lavanta, çay ağacı) koyarak oluşturacağın karışımı lekeli bölgeye sıkıp, kuvvet uygulayarak lekeyi bölgeyi sildiğinde yüzeydeki kirden rahatlıkla kurtulabilirsin.

     

     6. Banyodaki Lekeleri İhmal Etmeyin

Banyoda lavabo ve küvet içinde oluşan su, sabun ve küf gibi lekeleri ve giderde oluşan tıkanıklıkları yalnızca sirke kullanarak yok edebilirsin. Oluşturduğun sirkeli suya soktuğun sünger ile lavabo ve küvetleri ovalayarak oluşan lekeleri yok edebilirsin. Giderde oluşan tıkanıklıklar içinse sirke ve karbonatı giderinize boşalttığınızda hem giderdeki tıkanıklığı yok eder hem dezenfekten etkisi ile tertemiz giderlere kavuşabilirsin.

Web Tasarım