Evde Doğal Malzemeler ile Sağlıklı ve Pratik Deterjan Nasıl Yapılır?

Hepimiz ev temizliği için onlarca farklı deterjan kullanarak, zehirli kimyasallara maruz kalıyor, sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Kullandığımız kimyasal deterjanlar hem cildimize hem de solunum sistemimize ciddi ölçüde zarar veriyor

Oysa ev temizliği için kullanacağın deterjanı evinde bulunana birkaç doğal malzeme ile hazırlayabilir, hem hesaplı hem de sağlıklı deterjanlara kavuşabilirsin.

Çok Amaçlı Temizleyici

 

doğal deterjan yapımı

 

Ev temizliği sırasında en sık kullandığımız deterjanlardan biri bir çok alanda rahatlıkla kullanabildiğimiz çok amaçlı temizleyiciler oluyor. Sağlığımızı tehlikeye atan bu temizleyiciyi evinde su ve sirke kullanarak hazırlayabilirsin.  Büyük bir sprey şişesine 1,5 bardak su ve 1⁄2 bardak beyaz sirke veya limon suyu döküp şişeyi iyice çalkalamalısın. Hazırladığın karışımı kirli yüzeye direkt uygulayarak kullanabilirsin.

 

 Kabartma Tozu İle İnatçı Lekelerden Kurtulabilirsin.

 

doğal leke çıkarıcı

Ev temizliği denilince aklına kabartma tozu gelmediğini biliyoruz, ama aslında lekeleri çıkarmada kullandığın deterjanlar kadar etkili olduğunu göreceksin.  Evde kendi sağlıklı çamaşır deterjanının yapmak için eşit miktarda kabartma tozu, tuz ve suyu küçük bir kapta macun kıvamına gelene kadar karıştır ve lekeli bölgenin üzerine bir fırça yardımıyla direkt uygula, lekeli bölgeyi iyi fırçaladıktan sonra durulama işlemine geçebilirsin.

 

 Ahşap Temizleyici Yerine; Zeytinyağı ve Limon

 

ahşap yüzey temizleme

 

Ahşap yüzey temizleyiciler ev temizliği sırasında en sık kullandığımız deterjanlardan biridir. Oysa özellikle evde küçük çocuk varsa yerde fazla vakit geçirecek ve bu kimyasal ile yoğun temas halinde olacaktır. Zehirli kimyasalların olduğu yüzey temizleyici deterjan yerine boş bir kaba 1 bardak sızma zeytinyağına 1 limon suyu ekleyerek kendi doğal ve etkili deterjanını yapabilirsin.  Hazırladığın karışım hem derinlemesine temizler hem de yağ sayesinde ahşabın parlaklığını korumasını sağlar.

 

 

Web Tasarım