Ahşap Yüzeylerde Oluşan Çizikler Nasıl Giderilir?

Son yıllarda ahşap mobilyalar hepimizin evlerinde bir birinden şık tasarımları ile yer alıyor. Her ne kadar görüntüleri ile evimizde en sevilen kısımları oluştursalar da ahşap yüzeylerde oluşan çizikler kötü bir görünüme sebep olabiliyor. Ev temizliği sırasında yaptığımız uygulamalar ise ne yazık ki ahşap mobilya çizikleri için işe yaramayabiliyor. Ahşap yüzey çiziği probleminden tamamen kurtulmanı sağlayacak birkaç doğal malzeme ile mobilyaların ilk günkü gibi olacak.

 

Tek Ürün ile Çizikten Tamamen Kurtulabilirsin

 

ahşap mobilyadaki çizikler nasıl çıkarılır

 

Ev temizliği sırasında deterjan yerine ceviz kullanabileceğini biliyor muydun? Evet, ahşap mobilya çiziği problemine en pratik ve sağlıklı çözüm cevizden geliyor. Bunun için çizilmiş yüzey üzerinde  bir cevizi baskı uygulayarak gezdiriyoruz. Böylece cila özelliğine sahip ceviz çiziğin kapanmasını sağlayacaktır.

 

Mobilya Çiziği için En iyi Yardımcı; Mayonez.

 

mobilya çiziği

 

Evet, söz konusu mobilya çiziği ise mayonezi denemeyi asla ihmal etme. Beklediğinden iyi sonuç verdiğini göreceksin. Özellikle ahşap yüzeyde oluşan çizik için pamuğa biraz mayonez sürüyoruz. Bu pamukla çatlak yüzeyi nazikçe sil ve mayonezin fazlasını al. 2-3 gün bu işlemi tekrar ettiğinde ahşap şişecek ve bir süre sonra çatlaklar kapanacaktır.

 

 

Ahşap Yüzeydeki Çizikler için ; Çay

 

ahşap mobilya temizliği

 

Evde demlediğin siyah çayın iyice demlendiğinden emin olduktan sonra bir parça pamuğu çaya batırıp çayı iyice çekmesini sağlayıp, ardından çay ile ıslattın pamuk yardımıyla çizik bölgeyi baskı uygulayarak siliyoruz. İşlemi düzenli aralıklarla tekrar ettiğinde çiziğin yüzeyden gittiğini fark edebilirsin.

 

Zeytinyağı ve Sirke

 

ağaç mobilya temizliği

 

Ahşap mobilyalarındaki çiziklerden kurtulmak istiyorsan en etkili bu tarifi uygulamayı ihmal etme. Bu mükemmel karışım için bir miktar zeytinyağı ve sirkeyi bir kapta karıştırıyoruz. Ardından mikrofiber bezi karışıma batırarak iyice ıslatıyor ardından silme işlemine geçiyoruz. Dairesel hareketlerle çizik bölgeyi sildikten sonra, yüzeydeki çizikten tamamen kurtulacaksın.

 

Web Tasarım