Çelik Mutfak Ürünlerini Parlatmak İçin Uygulayabileceğin Basit Yöntemler

Hayat Kurtaran Ä°kili: Sirke ve Karbonat

 

ev temizliÄŸi

 

Ev temizliÄŸi için sıkça baÅŸvurulan doÄŸal malzemelerden biri olan sirke ve karbonat bunlardan yalnızca birkaçı. Sadece bir çay kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı karbonata ihtiyacınız olacak. Ä°ki malzemeyi bir kabın içinde iyice karıştırın ve elde ettiÄŸiniz karışımı, çelik tencere ya da çaydanlığınızda bir miktar su ile kaynatın. Sonrasında da bol su ile durulayın ve kurulayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz.

 

Limon KabuÄŸu Mucizesi

 

levent ev temizliÄŸi

 


Ev temizliÄŸi için akla ilk gelen doÄŸal ürünlerden biri de limon. Çelik çaydanlık, tencerelerden ziyade özellikle çatal, bıçak ve kaşıklar üzerinde ciddi etkisi var. Kullanılmış limon kabuklarının dış yüzeyiyle basit ÅŸekilde yapacağınız uygulama ile çelikleriniz pırıl pırıl olabilir. Limon kabuÄŸunun dış yüzeyini çeliklerin yüzeylerini ovalayın. Bol su ile durulayın ama su lekesi kalmaması için havlu bir bezle kurulayın.

 

Elma Kabukları ile Çelik Parlatma

 

etiler ev temizliÄŸi

 

Öncelikle bulaşık deterjanıyla çelik ürünlerinizi iyice yıkayın ve bol su ile durulayın. Sonrasında ise içine elma kabukları attığınız suyu, çaydanlık ya da tencerenin içine koyun. Bu ÅŸekilde çelik ürünü ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya baÅŸladıktan sonra 5 ila 10 dakikaya kadar kaynatın. Sonrasında ise ılık su ile çeliklerinizi durulayın.

 

Su ve Limon Tuzu Karışımı

 

sarıyer ev temizliği

 

Çelik parlatma yollarından biri de su ve limon tuzu karışımı. Kararmış tencere ya da çaydanlığın içine bir yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su doldurup karıştırın. Bir süre bekletin. Sonrasında çaydanlığı ocaÄŸa koyun ve suyu kaynatın. Ardından tencere ya da çaydanlığı ocaktan alıp bol su ile durulayın.

 

Web Tasarım