Cildimizde Oluşan Güneş Lekeleri Nasıl Yok Olur?

Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın sonucu cildimizde oluşan güneş lekeleri, ne yazık ki kolayca kurtulabildiğimiz lekeler olmuyor. Yıllarca cildimizde bu lekelerin izi ile yaşıyoruz. Hepimizin korkulu rüyası güneş lekelerine yakalanma riskini azaltacak ve cildinde oluşan lekelerden seni kurtaracak  tamamen doğal ve pratik yöntemleri senin için yazdık.

Limon

 

güneş yanığı

 

Limon özellikle renk açıcı özelliği ile cilt lekelerinde en büyük yardımcımız oluyor. Yaz aylarında güneşin etkisiyle oluşan cilt lekeleri için yine limon imdadımıza koşuyor. Cildindeki bu lekelerden yalnızca dilimlediğin limonu lekeli bölgeye direkt uygulayarak limondaki asit yardımı ile  lekelerin rengini açabilirsin.

 

Yeşil Çay

 

güneş lekesi nasıl gider

 

Evet yeşil çayın içinde bulunan anti oksidanlar da lekelerle mücadelede harika bir yardımcı olacak. Bu muhteşem etki için yapman gereken  poşet yeşil çayı demleyip  dakika bekledikten sonra poşet çayı bir pamuğa sıkarak lekeli bölgeye uygulamak. Zamanla cildindeki iyileşmeyi fak edebilirsin.

 

Tam Bir Cilt Bakım Ürünü; Avakado

 

ciltteki lekeler nasıl çıkar

 

Avakado bir çok cilt ve sağlık probleminin çözümünde olduğu gibi güneş lekelerini iyileştirmede de mükemmel sonuç veriyor. Güneş lekeleri ile mücadelede yapman gereken bir yemek kaşığı yeterince olgun ve yumuşak bir avakado ile keten tohumu yağını aynı kapta iyice karıştırmak. Ardından iyice karışan maskeyi cildine uygulayarak dk beklemelisin. Sadece suyla yapacağın durulama sonrasında maskenin cilt tonunda etkisini gözlemleyebilirsin.

 

Aynı Sefa

 

doğal cilt bakımı

 

Aynısefa bitkisi cilt problemleri için kesinlikle denemeyi ihmal etmemen gereken bir bitki. Özellikle güneş nedeniyle ciltte meydana gelen güneş lekelerinde oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu bitkinin aktarlardan yağını ya da bitkisel içerikli ürünler satan bir markadan kremini edinebilirsin. Unutmadan söyleyelim aynı sefa bitkisi yalnızca güneş lekelerinde değil egzamada da oldukça etkili sonuç veriyor.

Web Tasarım