MUTFAK İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK İPUÇLARI

ev temizliği
 

 

 

Ev temizliği, yemek yapmak derken bazen işin içinden çıkamadığımız anlar olur. Böyle durumlarda mutfakta hem işimizi kolaylaştıran hem de vakit kazanmamızı sağlayan pratik bazı ufak hilelere ihtiyaç duyarız. İşte, sizi mutfak yıldızı yapabilecek bazı ipuçları.

 

 

 

1- Gözünüz Yaşarmadan Soğan Doğramak İçin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Soğansız yemek olmuyor ne yazık ki. Gözünüz yaşarmadan soğan doğramak istiyorsanız soğanı bir süre buzlukta bekletin. Göz yaşarmasına neden olan toksik kimyasalların etkisinden soğanı dondurarak kurtulabilirsiniz. Eğer işiniz acele ise doğrama tahtanızı sirke ile silerek de bu sorundan kurtulabilirsiniz.

 

 

 


2- Tek Seferde Fazla Domates Doğramak İçin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Çeri domatesleri tek tek doğramak vakit alır. Düzgün şekilde birden çok çeri domatesi kesmek için 2 tabak kullanabilirsiniz. Domatesleri iki tabağın arasına koyun ve bıçakla düzgünce kesin. 

 

 

 

3- Pizzayı Nasıl Isıtmalıyız?

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Pizzayı tekrar ısıtmak hiçbir zaman bize taze bir tat vermez. Eğer tekrar ısıtmanız gerekiyorsa ısıtırken mikrodalgadaki pizza tabağının yanına bir bardak su koyun. Bu işlem pizzanın kuru olmasını önleyecektir.

 

 

 

 

4- Yumurta Kabuğunu Pratik Yöntemle Çıkarmak

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Yumurtayı kırdınız ve kasenin içine düşen küçük yumurta kabuğunu çıkartamıyorsanız büyük yumurta kabuğu parçasını kullanabilirsiniz. Parmağınızı ıslatıp kabuğu olduğu yerden çıkarmak da kolay bir yöntemdir. 

 

 

 

5- Limon Dilimlerinin Üstünde Balık Kızartmak

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Balık, pişirilirken ızgaraya yapışır ve parçalara ayrılır. Buna artık bir son vermek için balığı, dilimlediğiniz limonların üzerine yerleştirin ve öyle kızartın. Hem limon balığa ayrıca lezzet katacaktır. 

 

 

 

6- Zencefili Doğru Şekilde Soymak

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Zencefili bıçakla soyarsanız istediğiniz sonuç çıkmaz. Yemek kaşığı kullanarak soyarsanız zencefilin şeklini bozmadan kabuğunu çıkartabilirsiniz. 

 

 

 

7- Sarımsak Soymanın Pratik Yolu 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Sarımsakları tek tek kabuklarından çıkarmak oldukça zaman alır. Tek seferde birden çok sarımsağı soymak için bir kavanozun için koyun ve çalkalayın. Çalkalamak sarımsak soymada işinize yarayan bir yöntemdir.

 

 

 

8- Haşlanmış Yumurtayı Soymak

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Haşlanmış yumurtayı soymakta zorlanıyor musunuz? Soğuk suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat atın ve kaynatın. Ocaktan aldığınız sıcak suyun içine yumurtalarınızı koyun ve 12 dakika bekleyin. Yumurtalar kolayca soyulacaktır. 

 

 

Web Tasarım