FIRIN TEMİZLİĞİ YAPARKEN UYGULAMAN GEREKEN YÖNTEMLER

 

Birbirinden lezzetli yemekleri pişirmede hepimizin vazgeçilmesi olan fırınlar, aynı zaman da temizlemesi en zor olan mutfak eşyalarından biri oluyor. Yanmış emek kalıntılar, yağ kalıntıları, buhar  lekeleri derken fırını temiz tutmak oldukça zor bir hal alıyor. Uzmanlarımızdan aldığımız püf noktalar ile fırın temizliğini çok daha kısa sürede halledebilirsin.

 

 

 

1. Zehirlenme İhtimalin Olduğunu Söylesek

 

 

Fırında oluşan lekeler genelde kurumuş ve yapışmış ağır lekeler olur. Biz de bu lekelerden hızla ve tamamen kurtulmak için yüksek kimyasallı deterjanlar kullanmaya yönelebilir. Ancak bu deterjanların durulanması da diğer deterjanlara nazaran çok daha zordur. İyice durulanmayan, deterjan çözeltilerinin v kokusunu er aldığı bir fırını ısıtıldığında kimyasallar yemenize sinebilir, istenmeyen rahatsızlıklarla karşılaşabilirsin. Bunun yerine çok daha rahat durulanan ve daha hafif içerikli temizleyicilere yönelebilirsin.

 

 

 2. Rafları Kenara Ayır

 

 

Hem daha rahat bir temizleme işlemi için hem de farklı temizleme yöntemi uygulayabilmek için fırının bölmelerini çıkarmayı unutma. Çıkardığın rafları sıcak su ve sirke ile yıkayıp durulayarak yağ ve kirlerinden arındırabilirsin.

 

 3. Kendi Temizleyicini Hazırla

 

 

Çok daha temiz ve deterjan kalıntılarının olmadığı bir fırına kavuşmak için deterjanını daha sağlıklı yöntemlerle kendin hazırlayabilirsin. Bunun için yalnızca birkaç kaşık karbonat ve suya ihtiyacın var. Bir kap içinde karbonat ve suyu macun kıvamına gelinceye kadar karıştırdıktan sonra özelikle lekeli bölgeler olmak üzere fırının iç yüzeyine iyice yayın. Deterjanlama işlemi bittikten sonra fırınının kapağını kapatıp en az bir saat kadar bekletmeyi unutma. Bekleme işleminde sonra temiz bir bezi ıslatarak fırınının durulama işlemini yapabilirsin. 

 

 4. Fırın Kapağı İçin Sirke Yeterli

 

 

Fırınının düş yüzeyini silmek için bir miktar sirke ve suyu sprey şişesine koyarak iyice çalkala ve karışımı şişe aracılığıyla yüzeye direkt uygula. Ardından temiz bir bez ile yapacağın ovalama ve silme işlemi sonrası tertemiz fırın kapağına kavuşabilirsin.

 

Web Tasarım