Kararan Lavabolarını İlk Günkü Parlaklığına Kavuşturacak Doğal Temizlik Yöntemleri

Gün içinde en sık kullandığımız alanlardan biri lavabolarımız. Bu nedenle lavabolar hem en çok kirlenen hem de temizliği hepimiz için en önemli olan yerlerdir. Ayrıca unutmamalısın ki mutfak ve banyolardaki lavabolar yeteri kadar temiz ve parlak değilse ev temizliği kendini göstermeyecektir. Parlak ve temiz lavabolar ise tüm alanının daha temiz görünmesini sağlayacaktır. Temiz ve mükemmel parlaklık için lavabo temizliğinde yapman gerekenleri senin için bir araya getirdik.

 

Atıklardan Kurtul
 

ev temizliği

 

Tüm ev temizliği esnasında yaptığımız gibi lavabo temizliğine başlamadan önce de lavabonun içinde kalan yemek atıklarından kurtulmayı unutma. Bunu yapmadan başlayacağın temizlik atıkların tüm yüzeye dağılmasına ve daha derin leke oluşmasına sebep olur.

 

Tıkanıklık İçin Sıcak Su

 

evye nasıl temizlenir

 

Gün içinde bir çok kez lavabonun içinde yıkama işlemi yaparız. Bu yıkama işlemlerinden gelen atıklar bir süre sonra lavabo giderinde tıkanıklığa yol açarak çok daha büyük bir sorun oluşturur. Bu tıkanıklığı önlemek için yıkama işleminde musluktan sıcak suyu aç. Bu yöntem ile giderin sıcak su yardımı ile atıklardan kurtulmasını ve kötü koku oluşmasını engellemiş olacaksın.

 

Mükemmel Temizlik İçin Kendi Macununu Yapabilirsin

 

lavabo temizlemek

 

Ev temizliği sırasında kullandığımız deterjanların zararlarını hepimiz biliyoruz. Tüm evinde olduğu gibi lavabo temizliğinde de kimyasal içeren deterjan kullanmaktan uzak durmalısın. Evinde karbonat ve limon suyu ile hazırlayabileceğin karışım çok daha temiz ve parlak bir lavaboya kavuşmanı sağlayacaktır. Bir kap içinde bir yemek kaşığı karbonat ve bir miktar limon suyunu macun kıvamına gelene kadar karıştırıp lavabonun içine direkt uygula. Birkaç dakika bekledikten sonra sünger yardımı ile lavabonun içini ovalayarak silip ardından durulamaya geçebilirsin.

 

Çelik Lavaboların Bu yöntem İle Çok Daha Parlak

 

lavabo parlatma yöntemleri

 

Hem şık görüntüsü hem de dayanıklılığı sebebiyle çelik lavabolar en sık tercih edilen ürünlerdir. Kullandığın çelik lavabolar bir süre sonra parlaklığını kaybeder. Bunun için ağır kimyasal içeren deterjanlarla sağlığına ve ürününe zarar vermene gerek yok. Bir miktar sirke ve suyu karıştırıp lavabonun yüzeyine uygula ve birkaç dakika bekleyip sünger yardımı ile lavabonun içini silip lavabonu durulayabilirsin. Çelik lavabondaki parlaklığı fark edeceksin.

 

Web Tasarım