Cildindeki Kırışıklıklardan Kurtulmanı Sağlayacak Tamamen Doğal Malzemeler

Bilim insanları henüz bizi sonsuza kadar genç gösterecek bir formül geliştiremedi belki ama yaşlanma sürecini yavaşlatacak ve daha genç görünmeni sağlayacak besinler ile mükemmel bir cilde sahip olabilirsin. Tabi ki bu besinler zamanı geri çeviremiyor, ancak hastalıklardan korumaya ve yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı oluyor. Daha genç bir cilt görünümüne sahip olmak istiyorsan senin için hazırladığımız besin listesini not almayı unutma!

 

Avokado

cilt bakımı

 

Avokado, barındırdığı E vitamini ve potasyum sayesinde yaşlanma karşıtı özelliğe sahiptir. Hatta kullandığımız cilt bakımı ve  ürününde ve yaşlanma önleyici birçok kozmetik üründe avokado kullanılır. Bolca antioksidan içerdiği için cilt sağlığına iyi gelir, tansiyonu düşürür.

 

Kabuksuz Meyvelerin Mucizesi

 

güneş lekesi

 

Kabuksuz meyveler antioksidan bakımından oldukça zengin. Antioksidanlar; örneğin antosiyaninler hücre sağlığını destekler ve bizi hastalıklara karşı korur. Çoğunlukla böğürtlende bulunan antosiyaninler; kanser, diyabet gibi hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur.


Vişne, mor erik gibi koyu renkli meyveler ise en iyi yaşlanma karşıtı özelliğe sahip besinlerin başında gelir. Çünkü diğer meyvelerden daha çok antioksidan barındırırlar. Ayrıca bu meyveler bolca C vitamini içerirler. C vitamini, hasarlı vücut dokularını yeniler ve deri kanserini önleyici özelliği vardır.

 

Vitamin Deposu Fasulye

 

tatil

 

Az yağlı protein olan fasulye özellikle et yemeyenler için alternatiftir. Yoğun lif içerir ve kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olur. Demir, B vitamini ve potasyum bulunan fasulye adeta bir vitamin ve mineral deposudur. Kısaca genç kalmak istiyorsanız fasulye tüketiminizi arttırmanızı tavsiye ederiz.

 

Sarımsak ile Vücut Detoksu

 

sarımsak faydaları


Yemeklerin baş tacı sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Yaşlanma karşıtı özelliğe sahip olan bu besin aynı zamanda kolesterolü düşürür, hücre yenilenmesini sağlar, iltihap giderir ve şişkinliğinizi atmanıza yardımcı olur. Kısacası bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut detoksu sağlar.

 

Yaşlılık Düşmanı Sebzeler

yaşlılık kırışıkları

 

Yaşlanmanın düşmanı olan antioksidanlar en çok lifli sebzelerde bulunur. Bunlar arasında ıspanak ve karalahana başta geliyor. Bu sebzeler aynı zamanda zararlı güneş ışınlarının cilde zarar vermesini büyük ölçüde engeller. Aynı zamanda A, C, K ve E vitamini içeren sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirip vücudun yorgun düşmesini engeller, böylece daha az hasta oluruz.

 

 

 

Web Tasarım