Stor Perde Temizlemenin Doğal ve Pratik Yöntemleri

Son yıllarda tül perdeler yerini şık görüntüleri ve pratik kullanımı sebebiyle stor perdelere bırakmış durumda. Severek kullandığımız stor perdelerin temizliÄŸi ise tam bir soru iÅŸareti.  Sık sık yaptığımız ev temizliÄŸi rutinimize zahmetli olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüzden perde temizliÄŸini eklemeyi ihmal ederiz. Oysa ev temizliÄŸi sırasında kimyasal deterjan kullanmadan sadece doÄŸal yöntemlerle çok daha pratik ve hesaplı ÅŸekilde perdelerini evde temizleyebilirsin. Bu pratik ve iÅŸe yarar bilgileri senin için bir araya getirdik.

 

Tozlardan Tamamen Kurtulmak Ä°çin; Elektrik Süpürgesi

 

ev temizliÄŸi

 

Evlerimizde bulunan stor perdeleri temizlerken bu yöntemi pek uygulamayız. Oysa ev temizliÄŸi sırasında perdelerimizi silme ya da yıkama iÅŸleminden önce elektirik süpürgesi süpürerek tozları alır ve böylelikle ıslandığında çamur kıvamına gelip yayılmasını engelleyebiliriz . Bunun için yapman gereken yalnızca elektrikli süpürgenin vakum baÅŸlığını kullanarak perdenin yüzeyinde biriken tozları almak.

 

Eski Eldiven Ya da Çorapların ile Temizlik Yapacaksın Desek

 

stor perde nasıl temizlenir

 

Evet hiç aklımıza gelmese de çorap ya da eskimiÅŸ bir eldiven ile ev temizliÄŸi yapabilirsin. EÄŸer evinde panjur ÅŸeklinde aralıklı bir stor perdeye sahipsen temizlik sırasında sıradan bir toz bezi yerine eldiven ya da çorap kullanmayı denemelisin. Temiz bir çorabı eline geçir ve kullandığın temizleyici ile dolu kaba elini sokup fazlalığı sıkarak perdelerini elin ile kavrayarak silebilirsin. Böylelikle tüm noktalara ulaÅŸarak çok daha temiz bir sonuç elde edeceksin.

 

Stor Perdelerdeki YaÄŸ Lekelerinden Kolayca Kurtulabilirsin

 

zebra perde temizliÄŸi

 

Özellikle mutfaklarda kullandığımız stor perdelerde zamanla yaÄŸ ve buhar lekeleri oluÅŸur. Bu yaÄŸ ve buhar lekeleri erken müdahale edilmezse çıkarılması oldukça zor bir hale gelebiliyor. Üzerinde yaÄŸ lekesi oluÅŸmuÅŸ perdeleri temizlerken askısından sökmeden sirke ile temizleyebilirsin.  Ev temizliÄŸi yaparken en iyi yardımcılarımızdan olan sirke perdendeki lekeleri tamamen ortadan kaldıracaktır. Bunun için temiz bir bezi sirke ile nemlendirip stor perdeni silerek hem lekelerden kurtulacak hem de uzun süre tozlanmadan korunmasını saÄŸlamış olacaksın.

 

EskimiÅŸ DiÅŸ Fırçaları Perdelerini Temizlerken Kullan

 

pratik ev temizliÄŸi

 

Özellikle dar aralıklı perdelerde sünger ile her noktaya ulaÅŸamaz aralarda biriken toz ve lekelere müdahale edemezsin. Böyle durumlarda nemli bir diÅŸ fırçası ile ulaÅŸamadığın noktaları yumuÅŸak hareketlerle fırçalayarak lekeyi yok edebilirsin.

 

Web Tasarım