SABAH YORGUN UYANIYORSANIZ NEDENLERİ BELLİ

ev temizliği

 

 

 

 

Yeterince uyuyor olmanıza rağmen sabahları yorgun ve uykusuz hissediyorsanız bunun mantıklı olmadığını fark etmişsinizdir. Çünkü yeterli uykuyu aldığınızda yenilenmiş ve güne dinç uyanmanız gerekir. Sabahları yorgun uyanıyorsanız, gün içinde halsiz ve uykusuzsanız günlük işleriniz de aksar. Ciddi hastalıklara davetiye çıkarmak istemiyorsanız neden yorgun uyandığınızı öğrenmeniz gerekir. İşte, sabah yorgun uyanmanızın nedenleri: 

 

 

 

 

Kansızlık

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yorgunluğun en sık görüldüğü hastalıklardan biri kansızlıktır. Kansızlık yani anemi, oksijen taşıyan hemoglobinin eksikliğine neden olur. Bu da kişinin kendini sürekli yorgun ve halsiz hissetmesine neden olur. Bu durumda mutlaka bir uzmana danışılmalı ve muayene olunmalıdır. 

 

 

 

 

Depresyon 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yorgunluğa yol açan hastalıklardan biri de depresyondur. Depresyon kişinin kendisini yorgun, bıkkın ve isteksiz hissetmesine neden olur. Depresyon teşhisinin erken konulabilmesi ve tedavi edilebilmesi için yorgunluk belirtisi sık yaşandığı durumda bir uzmandan destek alınması gerekir.

 

 

 

 

Tiroit Hastalıkları

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hipotiroidi hastalığı olanlar kendisini çok yorgun hisseder. Hatta bu durum hipotiroidi hastalarının tembel olarak tanımlanmasına neden olur. İş yapmak istemeyen, yerinden kalkmakta zorlanan, iş yapma gücünü kendinde hissetmeyen insanlardır. Şeker seviyeleri yüksek olduğu zaman günlük ihtiyaçları bile kesintiye uğrayabilir.

 

 

 

 

Uyku Apnesi

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Uyku apnesinin pek çok nedeni olabilir. Ancak diğer hastalıklarla ortak bir belirtisi mevcut: Yorgunluk. Yaşam kalitesini bozan en önemli sorunlardan biridir. Çünkü uyku apnesi olan kişi yeterli sürede ve yeterli uyku alamadığı için gün içerisinde kendilerini aşırı yorgun hissederler. Bu yorgunluk hali uyku apnesi olan insanların günlük yaşantılarını da olumsuz etkiler. Ve hatta günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirir. 

 

 

 

 

Kalp Hastalıkları

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Kalp hastalıklarının en erken bulgularından birisi de yorgunluktur. İster kapak lezyonu olsun, ister kalp damar hastalıkları olsun, bunlar kalbin oksijen ihtiyacını karşılamasına engel oldukları için yorgunluğa neden olur. Bu durum kalp hastalığı olan kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayamamasına neden olur. 

 

 

 

 

Metabolik Hastalıklar 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Böbrek yetmezliği, karaciğer yetersizliği, kalsiyum yüksekliği ve potasyum düşüklüğü olan insanlarda yorgunluk olur. Bu hastalıklar vücuttaki kan tuzları ve minerallerdeki azalmaya ve bu da yorgunluğun ortaya çıkmasına neden olur. 


 

Web Tasarım