Oruç Tutarak Zayıflamanın İp Uçları

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde hepimiz zayıflamak için türlü spor ve egzersizleri denerken Ramazan ayı ile birlikte oruçlar da başlıyor. Biz de hem oruç tutup hem kilo vermenin yollarını araştırdık. İşte oruç tutarken sağlıklı kilo vermenin ip uçları;

Hem Tok Tutuyor, Hem de Zayıflamaya Yardımcı Oluyor

 

oruç saatleri

 

Özellikler yaz aylarında oruç saatlerin uzun olması sebebi ile gün içinde daha az acıkmak için sahurda oldukça ağır ve fazla besin tüketilir. Oysaki sahurda tüketebileceğimiz yulaf ve tahıl içeren yemekler ertesi gün bizi çok daha uzun süre tok tutacaktır.

 

Pratik ve Sağlıklı Bir Tost

 

iftar için pratik tarifler

 

Özellikle sahurda hafif, tok tutan ve besleyici yiyecekler tüketmeye özen gösteriyoruz. Geç saatlerde kısa sürede hazırlanan pratik ve sağlıklı bir tost ile ertesi günü çok daha rahat bir şekilde geçirdiğini fark edeceksin. 1-2 dilim tam tahıllı /çavdarlı/tam buğday unundan ekmek arasına yarım yağlı beyaz peynirden tost ve yanına büyük bir kase tost ile sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsin.

 

Kızartmıyoruz Haşlıyoruz.

 

pratik yemek tarifleri

 

İftara doğru hissettiğimiz yoğun açlık sebebi ile en ağır ve oldukça zararlı tariflere yoğunlaşır, bol  yağda kızartılmış yemekler tüketiyoruz. Oysa canının istediği yemekleri kızartma yöntemi yerine haşlayarak çok daha hafif ve sağlıklı bir hale getirebilirsin.

 

Yürüyüş

 

oruç tutarak zayıflama

 

Tüm gün oruç olmanın verdiği halsizlik ile hareketsiz bir gün geçiriyor akşam iftar saati ile yoğun bir öğün geçiriyoruz. Özellikle hareketsiz geçen ramazan ayı kilo almamıza sebep olabiliyor. Oysa iftar sonrası yapacağın kısa bir yürüyüş ile sindirimi kolaylaştırabilir, kilo vermene yardımcı olabilirsin.

Web Tasarım