İftar Az bir Zaman Kala Hazırlayabileceğiniz Pratik Tarifler

İftara saatler kala kısa süre içinde hazırlayabileceğin pratik lezzetleri senin için sıraladık. Unuma bu tarifler ile saatler harcamadan enfes bir iftar masası hazırlamak çok kolay!

 

Mantar Sevenler Buraya

 

pratik yemek

 

Fırında kaşarlı mantar tarifi tam da istediğimiz gibi hem çok pratik hem de enfes bir lezzet. Yalnızca 15 dk da mükemmel bir lezzet için ihtiyacımız olan malzemeler; mantar, tereyağı ve kaşar. Önce mantarlarımızı temizleyip fırın tepsisine yerleştiriyor ardından her mantarın üzerine mir miktar tereyağı koyuyoruz. Üzerine tuzunu da serpip 15 dk 180 derece fırında pişiriyoruz. Mantarlar fırında hafif kızardıktan sonra çıkarıp üzerine bolca kaşar serpip kaşarların iyice erimesi için tekrar fırına koyuyoruz. Kaşarlar iyice eridikten sonra tarifimiz servise hazır.

 

En Pratik Lezzet; Mücver

 

iftar için pratik yemek

 

Sebze, un ve yumurtanın mükemmel  karışımı mücver.  Üstelik İçindeki malzemeler tamamen sana kalmış, İster kabak, ister patates, istersen ikisini bir arada kullanabileceğin bu lezzet için 15 dk yeterli. Kullanacağın kabak ve patatesleri iyice rendeliyoruz. Ardından rendelediğimiz malzemelerin içine 1 yumurta, 4-5 yemek kaşığı un, bir paket kabartma tozu ve istediğin baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı tavada kızdırılmış yağa bir kaşık yardımıyla her bir bir top olacak şekilde döküyoruz. Kaşıkla hafif batırarak köfte görünüme getirdiğimiz mücverleri kızarttıktan sonra bir kağıt havlu üzerine alıp fazla yağından kurtulmayı ihmal etmiyoruz. Yağını iyice bırakan mücverler servise hazır.

 

Sandığımız Kadar Uğraştırıcı Değil; Orman Kebabı

 

orman kebabı tarifi

 

Hemen herkesin çok sevdiği ancak zahmetli olduğunu düşündüğümüzden pek de yapmaya yeltenmediğimiz lezzetlerin başında gelir orman kebabı oysa bu tarif ile 30 dk da yemeğimiz hazır. Bu lezzetli tarif için bir tencereye iki bardak su ve etleri koyarak, etleri pişirmeye başlıyoruz. Ayrı bir tencerede zeytinyağı, salça ve minik doğranmış soğanları kavuruyoruz. Daha sonra üzerine küp küp doğradığımız patates, havuç ve bezelyeleri ekliyoruz. Tenceredeki malzemeleri pişirirken diğer tencerede pişirdiğimiz etleri de bu karışıma ekleyip üzerine iki bardak sıcak su ve baharatları ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Tüm malzemelerimiz iyice kıvamını aldığında tarifimiz servise hazır.

Web Tasarım