Mutfak Dolaplarında Oluşan Yağ Lekelerinden Bu Yöntemler İle Kurtulabilirsin

Ev temizliği rutinimizde genelde zahmetli olması ve çok zaman alması sebebi ile mutfak dolaplarına pek yer vermeyiz. Oysa mutfakta yaptığımız birbirinden farklı yemekler, o tertemiz tutmaya özen gösterdiğimiz mutfak dolaplarımızda yağ ve buhar lekesi oluşturuyor. Zamanla bu lekeler kötü bir görüntüye ve yapış yapış mutfak dolaplarına sebep oluyor. İşte bu yağ ve buhar lekelerini temizlerken uygulayabileceğin bir birinden pratik yöntemleri bir araya getirdik.

 

Temizleyicini Kendin Hazırlayabilirsin

 

ev temizliği

 

Ev temizliği ve  mutfak dolapları temizliğinde kullanabileceğin çok sayıda kimyasal deterjan var. Ancak bu deterjanların içindeki çözeltiler dolaplarını temizlerken yüzeyde aşınma yapar. Aslında mutfak dolapların için hazırlayabileceğin doğal ve etkili temizleyicide ihtiyacın olan şey yalnızca sirke ve su. Bir fincan sirkeyi bir su bardağı su ile bir kova içinde karıştırıp sprey şişesine boşalt ve temizleyeceğin yüzeye direkt uygula. Ardından silme işlemine geçerek yağ lekelerini yüzeyden çıkarabilirsin.

 

Çıkmayan Lekeler İçin

 

masak ev temizliği

 

Sirkeli su ile çıkaramadığın daha ağır lekeler içinse karışımın için bir miktar bulaşık deterjanı ekleyebilirsin. Böylelikle sirkenin çıkaramadığı lekelerin kolayca temizlendiğini fark edeceksin.

 

Karbonatın Gücünden Faydalan

 

sarıyer ev temizliği

 

Ağır ve çıkmayan lekeler için uygulayabileceğin bir diğer yöntem ev temizliğinde en büyük yardımcımız olan karbonat. Karbonat ve su kullanarak macun kıvamına getirdiğin karışımı eski bir diş fırçası ile yüzeye uygulayabilir ve yumuşak hareketlerle silerek yüzeyden çıkarabilirsin.

 

Bez Seçimine Dikkat Et

 

bomonti ev temizliği

 

Ev temizliği esnasında en çok dikkat etmemiz gerek ve temizliği en çok etkileyen unsur hiç şüphesiz bez seçimimiz oluyor. Dolap yüzeyinde oluşan yağ ve buhar lekesi zamanla kuruyarak çıkması zor bir hale gelebilir. Bu gibi durumlarda lekenin daha kola çıkması için sert yüzeyli süngerlere yönelebiliyoruz. Ancak sert kıllı süngerler lekeyi çıkardığı gibi dolabın rengine ve dokusuna zarar vererek zamanla daha bulanık görünmesine sebep olabilir. Bunun yerine silme işleminde yumuşak dokulu süngerleri tercih etmelisin.

 

Nem En Büyük Düşmanın Olabilir

 

nişantaşı temizlik şirketleri

 

Silme işleminden sonra yüzeyin nemli kalması zamanla dolapların kabarmasına sebep olarak kısa sürede eskimesine sebep olur. Bu durumun oluşumuna engel olmak istiyorsan temizlik sonrası kuru ve temiz bir bez ile dolaplarını kurulamayı ihmal etme.

 

Web Tasarım