Evinde Oluşan Tozlardan Uzun Süreli Kurtulma Yöntemleri

Evinde oluÅŸan toz kumaÅŸ atıkları, saç, deri döküntüleri ve kir parçacıklarından oluÅŸur. Her ne kadar Sık sık yaptığımız ev temizliÄŸi ile tozlardan kurtulmaya çalışsak da bu ancak geçici bir çözüm sunacaktır. Ev temizliÄŸi ile tozları azaltamıyor yalnızca anlık olarak kurtuluyoruz. Oysa uygulayabileceÄŸin doÄŸal ve basit yöntemler ile evinde oluÅŸan tam yöntemleri senin tamamen azaltabilirsin. Ä°ÅŸte bu pratik ve basit yöntemleri senin için sıraladık.

 

ÖnceliÄŸimiz Toz Süpürmek

 

ev temizliÄŸi

 

Ev temizliÄŸi sırasında elbette hepimiz evi süpürürüz. Ancak havaya dağılan tozlar ne yazık ki standart ev temizliÄŸi ile ortadan kalkmıyor. Havaya yayılan ve saÄŸlığımızı tehdit eden tozları en aza indirmek için yüksek vakum gücüne sahip filtreli elektrik süpürgesi ile tozların yoÄŸun olarak yerleÅŸtiÄŸi halı ve kumaÅŸ yüzeyleri süpürmeyi unutmuyoruz.

 

Çöp Kutun Dışarıda Olsun

 

ev temizliÄŸi

 

Hepimizin sık sık yaptığı hatalardan biri de çöp kutusuna evde tutmak. Ev temizliÄŸi sırasında elektrik süpürgesinde filtresinde oluÅŸan tozu makinadan çıkarıp doÄŸruca evdeki çöpe attığımızda aynı toz tüm havaya karışarak evinde yayılıyor ve saÄŸlığını tehlikeye atıyor. Evde oluÅŸan tozlardan tamamen kurtulmak istiyorsan, çöp kutunu evinin dışında tutmayı ihmal etmemelisin.

 

Nevresimlerin Tam Bir Toz Yuvası Olabilir

 

maslak ev temizliÄŸi

 

Ne yazık ki nevresim ve çarÅŸaflarımızı ev temizliÄŸi yaptığımız kadar sıkı aralıklarla deÄŸiÅŸtirmiyor ve yıkamıyoruz. Oysa çarÅŸaflar, battaniyeler, yorganlar ve yastıklar, tozun birikmeye en meyilli olduÄŸu yerlerdir ve tüm gece bu tozlu havayı soluyarak saÄŸlığımızı riske atıyoruz.  Yatak takımını 15 günde bir yıkayarak bunun önüne geçebilirsin.

 

Ev TemizliÄŸi Rutinini DeÄŸiÅŸtir

 

ÅŸiÅŸli ev temizliÄŸi

 

Hepimiz düzenli aralıklarla genel ev temizliÄŸi yaparız, ancak bu ev temizliÄŸi rutininde duvar silmeyi zaman alması ve yorucu olmasından olayı ihmal edebiliyoruz. Oysa duvar dipleri ve köÅŸeleri tozun en çok biriktiÄŸi alanlar oluyor. Duvar köÅŸelerinde biriken tozlar en ufak bir hareket ile havaya karışarak saÄŸlımızı tehlikeye atıyor. Bunun önüne geçmek için ayda bir kez ev temizliÄŸi rutinine tüm duvarları ıslak bir bez ile silmeyi eklemelisin. Böylece kurumuÅŸ ve birikmiÅŸ toz kalıntılarından tamamen kurtulabilirsin.

Web Tasarım